Lazer Nasıl Epilasyon Yapar ?
Lazer teknolojisi tıpta 40 yılı aşkın bir zamandır, Lazer Epilasyon uygulamalarında ise 20 yıldır kullanılmaktadır. Lazer epilasyonda prensip, kıl folikülünde yerleşmiş bulunan melanin adı verilen renk maddesinin lazer ışığı tarafından tutularak ısıya dönüşmesini sağlamak daha sonra da ortaya çıkan bu ısı enerjisi ile kıl folikülünü tahrip etmektir.
İnsan derisi ışığa geçirgendir. Kıl ise ışığı geçirmez, çünkü içinde bol miktarda bulunan siyah renkli melanin maddesi ışığı emer. Böylece lazer ışığı kıl kökünde oldukça yoğunlaşarak ısı enerjisine dönüşür. Isınan kıl kökünde ve onu çevreleyen kılı üreten hücrelerde kalıcı hasar olur ve bu durum kıl kökünün kıl üretme fonksiyonunun kaybolmasına neden olur. Böylece birbirini izleyen seanslar sonunda kıllar yok edilir. Fakat derinin diğer bölümleri ışığa geçirgen olduğu için, bu bölgelerde ısı yoğunlaşmadığından herhangi bir yan etki görülmez.
Burada önemli nokta, lazerin sadece kıl kökünü değil, kıl kökünün doğurucu yapısı olan, germinatif tabakayı da harab edebilmesidir. Sadece kıl kökü harab olduğunda, bir süre sonra, germinatif tabaka tekrar yeni bir kıl doğurabilmektedir. Lazer epilasyon seansları bittikten bir süre sonra aynı bölgelerde tekrar tüylenme olabilmekte ve bu hormonal değişimlere bağlanmaktadır. Oysa çoğunlukla bu olay yetersiz cihazlarla yapılan lazer epilasyon uygulamalarının kalıcı olamamasından kaynaklanmaktadır. CE belgeli son teknoloji ALEXANDRİTE ve Nd YAG Lazer sistemlerinin uygulandığı Özel Formmed Polikliniği olarak amacımız kadınların ve erkeklerin arzuladıkları konforu onlara sunmaktır. Günümüzde genetik veya hormonsal da olsa istenmeyen tüylerden kurtulmak lazer teknolojisi sayesinde artık çok kolay… Çoğu zaman radyasyon gibi değerlendirilen lazer ışını, sağlığa zarar vermez. Kol, koltukaltı, göğüs, meme, bacak, göbek, yüz, ense, kulaklar, boyun, sırt, omuzlar, kaşlar, kalça, gibi vücudun büyük bölümüne tehlikesizce lazer epilasyon uygulanabilir.