Epilasyon Yöntemleri
Lazer Epilasyon : Vücutta istenmeyen tüylerin hızlı, güvenli, etkili, acısız ve cilde zarar vermeden yok edilmesinde kullanılan bir epilasyon yöntemidir. Lazer Epilasyon uygulamasının diğer epilasyon yöntemlerine göre en önemli avantajı; istenmeyen tüylerin üzerinde %80-90 kalıcı bir etki yaratmasıdır.
İğneli Epilasyon (Elektroliz) : Epilasyon yapılacak bölge önce alkolle temizlenir, sonra ince bir iğneyle kıl köküne girilerek elektrik verilir. Bu şekilde kıl kökü tahrip edilmiş olur. Jilet ya da tüy dökücülerle alınarak kalınlaşmış tüylere daha fazla elekrik verilmesi gerektiğinden, bu durumda daha fazla acı hissedilir.
Radyo Frekans Sistemleri : Bu yöntem ses dalgalarının kıl kökünde ısıya dönüşerek kıl kökünü yakmasına dayanır.Lazer yada flash epilayon ile desteklenmez ise epilasyon etkisi nispeten zayıf kalmaktadır.
Foto Epilasyon : Foto epilasyon, lazer gibi ışığın yoğun biçimde deriye verilerek kıl köklerinin yakılmasıdır. Ancak ışığın dalga boyu lazerlerinkinden daha düşüktür. Epilasyon yapılacak bölgenin acısını hafifletmek ve oluşabilecek kızarıklıkları engellemek için epilasyon yapılacak bölge soğutulur.
Blend Yöntemi : İğneyle kıl köküne girilerek yüksek frekansda elektrik enerjisi uygulanarak epilasyon yapılır. Verilen yüksek frekans nedeniyle kıl kökünde bir çeşit ödem sıvısı oluşarak kılı öldürür. Bu sıvının oluşması beklendiğinden seanslar klasik iğneli yönteme göre daha uzun sürer. Epilasyondan sonraki ilk 24 saat içinde cilde su ve fondoten, ilk 48 saat içinde de sabun değdirilmemesi gerekmektedir. Hamilelere, vücudunda platin taşıyanlara, yüksek tansiyon hastalarına ve regl dönemindekilere uygulanmaz.